...

Kozaklı Meslek Yüksekokulu

"3 Aralık Engelliler Günü" Kapsamında Öğrencilerimiz Kozaklı FTR Hastanesinde Etkinlik Düzenledi
05/12/2021

Öğrencilerimiz 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Kozaklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon (FTR) Hastanesinde tedavi gören engelli bireylerle bir araya geldi.

Kozaklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinde gerçekleştirilen etkinliğe, Kozaklı Meslek Yüksekokulu akademisyenleri, öğrenciler, tedavi gören engelli bireyler ve aileleri ile FTR Hastanesi çalışanları katıldı.  

3 Aralık günü, engellilerin yaşam koşullarını iyileştirmek ve yaşadıkları sorunlarla ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında “Dünya Engelliler Günü” olarak ilan edilmiştir.

Engellilik, sadece engelli bireyleri ve onların ailelerini değil, tüm toplumu yakından ilgilendiren oldukça önemli bir olgudur. Engelli bireylerimizin kendilerini gerçekleştirebilmeleri, potansiyellerini açığa çıkararak daha rahat, mutlu ve huzurlu bir yaşam sürdürebilmeleri için hayatlarını kolaylaştırmak  üzere sürdürülebilir çözümler üretmek toplum olarak en önemli sorumluluklarımızın başında gelmektedir.

Bu kapsamda Kozaklı Meslek Yüksekokulu öğrencileri, sosyal yaşamın bir parçası olmalarının önündeki engelleri azimle ve inançla aşan, kararlı duruşları ve çabalarıyla herkese örnek olan engelli bireyler ve aileleri için moral ve motivasyon amaçlı Kozaklı FTR hastanesinde etkinlik düzenledi.

Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Kozaklı FTR hastanesinde yatılı olarak tedavi gören engelli bireylerle birlikte pasta keserek, müzik dinletileri gerçekleştirdi. Öğrenciler ve tedavi gören hastalar etkinlik devamında halk oyunları oynadı.

Kozaklı MYO olarak, “Engelsiz Bir Dünya”nın inşasında sorumluluk bilinciyle hareket etmemiz gerektiğine inanıyor, eğitim camiası başta olmak üzere toplumda engelli bireylerin haklarına yönelik her türlü olumlu girişimi destekliyoruz.