...

Kozaklı Meslek Yüksekokulu

Öğrencilerin Sınavlarda Uymaları Gereken Kurallar
10/01/2022

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ KOZAKLI MESLEK YÜKSEKOKULU

Öğrencilerin Sınavlarda Uymaları Gereken Kurallar

1. Öğrenci kimliği bulunmayan öğrenciler sınavlara giremez. Öğrenci kimliği olmayan veya yanında bulunmayan öğrenciler Yüksekokulumuz Öğrenci İşlerinden, öğrenci belgesi alarak sınavlara girebilirler.

2. Panolarda ve sınav salonu kapılarında asılı olan listedeki/oturma planındaki yerinize oturunuz ve sınav başlamadan önce Öğrenci Kimlik Belgenizi sıranızın üzerine bırakınız.

3. Sınav imza listesi/oturma planını mutlaka tükenmez kalemle imzalayınız.

4. Sınavın ilk 15 dakikası sınavınızı tamamlasanız bile sınav salonundan çıkamazsınız.

5. Sınav başladıktan 10 dakika sonrasında gelen öğrenciler sınav salonuna kesinlikle alınmayacaktır. 6. Dersin öğretim elemanı izin verdiği takdirde sınavda hesap makinesi kullanabilirsiniz.

7. Dersin öğretim elemanı tarafından aksi belirtilmedikçe kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanlar; pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlar, fotoğraf makinesi, cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazları ile sınava girmek kesinlikle yasaktır.

8. Sınav süresince etrafına bakmak, konuşmak ve diğer öğrencilere soru sormak yasaktır. Gerekli durumlarda gözetmenler uyarı yapabilir ve yerinizi değiştirebilir. Tutumlarında ısrarcı olan öğrenciler hakkında tutanak düzenlenecektir.

9. Size verilen cevap kâğıdının üzerindeki adı, soyadı, bölümü, numarası vb. bilgileri yazınız. Başka öğrenciye ait sınav kâğıdını kullandığı tespit edilen öğrenciler hakkında tutanak tutulacaktır.

10. Optik form kullanılan sınavlarda test grubunu kodlamayan veya birden fazla kodlama yapan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılabilir.

11. Sınavınız test ise cevaplarınızı, cevap kâğıdında ilgili ders için ayrılmış olan alana, cevap yerinin dışına taşırmadan işaretleyiniz.

12. Aşağıdaki durumlarda gözetmenler tarafından Sınav Tutanağı düzenlenir.

• Sınav kurallarına ve gözetmenlerin uyarılarına uymamak, sınav düzenini bozmak,

• 7. maddede belirtilen malzemelerin sınav esnasında kullanılması,

• Sınav sırasında kalem, silgi, hesap makinesi vb. araç-gereç paylaşımında bulunmak,

• Soru veya cevapları bir yere yazarak, fotoğrafını çekerek veya başka bir suretle sınav salonundan dışarı çıkarmaya çalışmak veya çıkarmak.

13. Kopya çekmek, vermek ya da çekilmesine yardımcı olmak vb. eylemlerde bulunan öğrenciler hakkında Sınav Tutanağı düzenlenir ve sınav salonundan çıkarılır.

14. Cevap kâğıdını ve/veya soru kitapçığını yırtmak, başka bir öğrencinin yerine sınava girmek ya da kendisi yerine başka birini sınava sokmak eylemlerinden herhangi birini gerçekleştiren öğrenciler hakkında Sınav Tutanağı tutulur ve ilgili öğrenci sınav salonundan çıkarılır.

Sınav kurallarına uyduğunuz için teşekkür eder, sınavınızda başarılar dileriz.