...

Kozaklı Meslek Yüksekokulu

Online Derslerin İzlenmesi ve Devamsızlık Hakkında
22/05/2023

Ünivesitemiz Uzaktan Eğitim Yönergesine göre online derslerde de aynı yüzyüze eğitimde olduğu gibi teorik derslerin %70'ine, uygulamalı derslerin %80'ine devam şartı bulunmaktadır. Devam şartı derse canlı katılım veya sonradan izleme yoluyla tamamlanabilmektedir. Derslerin izlenme süresinin tamamlanması için son gün 09.06.2023 saat:23.59'dur.  Bu tarihe kadar devam şartını tamamlamayan öğrenciler dönem sonu (final) sınavına ve bütünleme sınavına giremezler. Yönergenin devam zorunluluğu ile ilgili maddeleri aşağıdadır. 

Derslere devam zorunluluğu

MADDE 19-

(1) Uzaktan eğitim yoluyla verilen derslerde derse devam zorunluluğu; teorik dersler için % 70 uygulamalı dersler için %80 katılım ile sağlanır.

(2) Bir sanal sınıf kaydının tamamlanma ölçütü eşzamanlı veya eşzamansız dersin en az %70’i olarak öğretim elemanı tarafından belirlenir.

(3) Öğrencilerin derslere devam durumu öğretim elemanı tarafından izlenir. Devamsızlıkları nedeniyle dönem sonu sınavına girme hakkı kazanamayanlar, dersten sorumlu öğretim elemanı tarafından ilgili yarıyılı derslerinin sona ermesi ile öğrenci bilgi sistemine tanımlanır.

(4) Ders tamamlama ölçütlerini sağlayacak şekilde derslere devam edilmesi öğrencinin sorumluluğundadır. Akademik takvimde derslerin sona ermesini belirleyen tarihten sonraki izlemeler dikkate alınmaz.

*** Derslerinizi izlediğiniz taktirde sisteminizde izlenmedi olarak görünüyor ya da herhangi bir problemle karşılaşıyorsanız; lütfen Nuzem Destek Birimine yazınız.