...

Kozaklı Meslek Yüksekokulu

Yangın Tahliye ve Söndürme Tatbikatı
25/12/2023

Yüksekokulumuzda 13/12/2023 çarşamba günü saat 14:45’de öğrenciler, öğretim görevlileri ve idari personellerimizin katılımıyla yangın tatbikatı gerçekleştirildi.

Senaryo gereği çıktığı varsayılan yangının ardından acil durum butonuna basılarak yangın alarmı devreye sokulmuştur. Güvenlik personellerimiz ise hemen ‘’Alo 112‘’yi arayarak itfaiyeye acil durum hakkında bilgi vermiştir. Yangın alarmı ile birlikte tahliye işlemi başlatılmış ve acil toplanma noktasında tüm çalışan ve öğrenciler toplanmıştır.

Toplanma noktasında alınan sayıda 2 kişinin eksikliği tespit edilmiştir. Eksik tespit edilen kişilerin 2’sinin yangına kuru kimyevi toz ve Co2 tip söndürücüler ile müdahale ettiği tespit edilmiştir. Haberleşme ekibi, teknik ekibe ulaşarak ‘’trafodan enerjinin kesilmesini’’ talep etmiştir. Tahliye işleminde ise herhangi bir aksaklık olmadığı tespit edilmiştir. İki öğrenci dumandan çok hafif şekilde etkilenmiş olup ilk yardım ekibimiz tarafından müdahale edilmiştir. Söndürme ekibinin tamamı, yangına müdahale eden kişilere desteğe gitmiş ve yangın söndürme cihazı desteği sağlamıştır. Yangın, gelen itfaiye ekipleri ile birlikte Saat 15:05 sularında söndürülmüş ve soğutma çalışmalarına başlanmıştır.